Europa is overal (copy) (copy)

Europa is overal

In deze special lees je van alles over Europa en de Europese Unie. Maar als je af en toe even wegkijkt van je scherm, zie je ook veel dat met Europa te maken heeft!

Europa is overal

Lucht

Is de lucht Europees? Zeker weten! Want de lucht stopt natuurlijk niet bij de grens van een land. De Europese Unie maakt daarom een heleboel regels om de lucht schoon te houden. Zo kunnen alle Europese kinderen in een gezonde lucht buiten spelen en sporten.

eten

Pak eens een etensverpakking uit de kast. Zie je op de achterkant ‘E-nummers’ staan? Die ‘E’ betekent dat er een stof in zit die de Europese Unie heeft goedgekeurd. De EU houdt dus goed in de gaten dat er geen gevaarlijke stoffen in jouw eten zitten.

dieren

De Europese Unie maakt niet alleen regels om mensen te beschermen, de landen zorgen samen ook voor dieren. Ze hebben bijvoorbeeld besloten dat er minder proeven op dieren mogen worden gedaan.

Geld

Kijk eens in je portemonnee. Al die euromunten die je daar ziet, kun je in heel veel Europese landen gebruiken. Misschien heb jij wel munten uit Spanje in je portemonnee, of helemaal uit Griekenland!

Milieu

Scheid jij je afval al?
De Europese Unie maakt regels voor Europese landen voor het weggooien en recyclen van afval. Zo probeert de EU het milieu in heel Europa te beschermen.

Wegen
en vliegvelden

EU-landen maken zelfs afspraken over de zebrapaden waar jij overheen loopt! Zo wil de Europese Unie het verkeer in Europese landen beter en veiliger maken.


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/kinderspecial.studioeuropamaastricht.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Europa is overal (copy) (copy)

    Vorige pagina

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/kinderspecial.studioeuropamaastricht.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Europa is overal (copy) (copy)

    Volgende pagina