Bericht uit Europa! Turkije (copy) (copy)

Bericht uit Europa!

Ik ben:

Halegül Özdemir

Ik ben:

12 jaar oud

Dit is mijn land:

Turkije

Het weer in mijn land:

Turkije is een heel groot land, dus je hebt niet overal hetzelfde weer. Langs de zee is het lekker warm en daar heb je ook best warme winters. Terwijl het in het binnenland in de zomer heel warm kan zijn, en in de winter heel koud.

Lievelingseten:

Ik ben dol op het Turkse ontbijt. Er staan veel verschillende schaaltjes op tafel met daarin bijvoorbeeld komkommer, tomaat, olijven en verse kaas. Er staat ook wat zoets bij zoals honing of jam. Je eet het met brood en je drinkt er Turkse thee bij.

Mijn dag:

Ik ga om kwart over 8 naar school. Ik krijg de hele dag les in verschillende vakken. Tussen de middag hebben we een uur vrij om te eten. Ik ga dan naar huis. Daarna heb ik weer les tot 3 uur ’s middags.

Çağlar Söyüncü.

Welke taal wordt er in Turkije gesproken?

Turks.

Beroemd persoon uit mijn land:

Çağlar Söyüncü. Hij is een beroemde voetballer. Hij is een verdediger, net als ik. En hij speelt voor het Turkse team!

Waar staat Turkije om bekend?

Turkije is bekend om allemaal verschillende dingen. Er zijn hier hele mooie oude gebouwen en oude steden. Maar de natuur is ook supermooi. Veel mensen gaan graag op vakantie naar Turkije omdat we hier heerlijk eten hebben en lekker weer!

Wat vindt Turkije van Europa?

Turken denken niet allemaal hetzelfde over Europa. Sommige vinden dat ze in Europa onaardig doen tegen Turkije, en dat ze doen alsof we er niet bij horen. Die mensen zeggen dat we Europa niet nodig hebben. Maar Istanboel, een hele grote Turkse stad, ligt tegen Griekenland en Bulgarije aan! Andere mensen denken dat de Europese Unie goed kan zijn voor Turkije en dat we samen moeten werken.

Vind jij de Europese Unie belangrijk?

Ik denk dat het goed is als Turkije vrienden is met de Europese Unie. Er wonen heel veel Turken in Europa, zoals mijn oom en tante! Die komen graag op vakantie naar Turkije, en wij gaan ook wel eens naar hen toe in Duitsland. Het zou jammer zijn als we moeilijk met hen kunnen afspreken omdat onze landen niet kunnen samenwerken.


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/kinderspecial.studioeuropamaastricht.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Bericht uit Europa! Turkije (copy) (copy)

    Vorige pagina

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/kinderspecial.studioeuropamaastricht.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Bericht uit Europa! Turkije (copy) (copy)

    Volgende pagina